Palackba került az idei Gönci barackpálinka

A XIX. század elején Európán végigsöprő filoxéra járvány miatt a szőlő- és borkultúrát fokozatosan leváltotta a gyümölcstermesztés és a pálinkakészítés. A gondos munkának köszönhetően az egyéni illat és zamatvilággal rendelkező gönci barackpálinka méltán van a hungarikumok között.trio d'abricots A községben alapította a BESTILLO Pálinkaházat Czakó Gábor, feleségével, Mónival továbbá Debreceni Klárával és Vavrek Zsolttal. A gondos tulajdonosok a hathektárnyi, 2400 kajszi fából álló ültetvény esszenciáját varázsolják üvegekbe. Nemrégiben került palackba az idei termés, amely a sok nyári napsütésnek köszönhetően egészen páratlan zamatú lett, a kellemes tónusú mag karaktert és a jól hangsúlyozott gyümölcsös ízvilágot édeskés, friss virág illatok gazdagítják. Czakóék nagy gondot fordítanak a birtok organikusan művelésére, gyógynövénykivonatokkal permetezik, a talaj és a gyomflóra művelésével teszik ellenállóvá a fákat.
A gönci barackpálinka egyike a legismertebb eredetvédett pálinkáknak. Czakó Gábor és tulajdonostársai a hagyományokat a modern technológiával ötvözve, a sárgabarack valódi ízét szeretnék eljuttatni a hozzáértő fogyasztók asztalára.