Láncreakció Tudományos verseny

www.chemgeneration.com
www.chemgeneration.com

Rendkívül ötletes gépezetek, reakciók tucatjai – véget ért a Láncreakció Tudományos verseny. A nyertes csapat 24 kémiai és fizikai reakciót kapcsolt össze.
2013 legjobb Láncreakció gépezetét a budapesti Szent Margit Gimnázium Indukció Tudományos Diákkör csapata építette. Második a Csongrádi Batsányi János Gimnázium Denaturáltszesz, harmadik a tapolcai Batsányi János Gimnázium Chem Geniuses csapata. A közönségdíjat a legtöbb online közönségszavazattal – a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium Nagyonatom csapata kapta. A Láncreakció tudományos verseny az egész országot megmozgatta. Összesen 32 csapat adta be pályamunkáját az ország minden pontjáról.

BASF
BASF

A versenyen induló diákcsapatok közösen, csapatvezető kémiatanár segítségével és felügyeletével építettek fel izgalmas, mozgó szerkezeteket. A tervezés során az iskolai kémiaórán tanultakat is alkalmazták, így sok pályamunkában láthattunk látványos színváltozással járó reakciókat, gázképződést. A Láncreakció Magyarországon kívül nyolc országban indult el, 200 videót küldtek be 176 iskolából. Magyarországon 32 csapat pályázott.