A szarvasi cég, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint fennállásának legrosszabb üzleti évét könyvelte el 2012-ben, de az idei évet már megerősödve zárja, mivel a belföldi piaci pozíciójának megerősítésével párhuzamosan bővítette nemzetközi kapcsolatait.
A Gallicoop az előzetes adatok szerint az idén összesen 25 ezer tonna pulykahúst értékesít, 15 százalékkal többet mint tavaly. Az összes eladott mennyiségből az export pulykahús értékesítés 11,2 ezer tonna lesz az idén, ami 7,7 százalékos növekedés az előző évhez képest.

avocado.co.hu

avocado.co.hu

A 2013-as 31,7 milliárd forintos nettó árbevétel várhatóan kissé elmarad a tavalyi 32,4 milliárd forinttól, de az adózás előtti eredmény az exportbevétel növekedése miatt a tavalyi 114 millió forintos szinten marad.A közlemény idézi Erdélyi Istvánt, a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki elmondta: Horvátország júliusi európai uniós csatlakozásával a kereskedelem tovább egyszerűsödött, jövőre további forgalomnövekedést várnak a horvát piacon. Az idei évben piaci kapcsolatot létesítettek Dél-Afrikával, ahol további piackutatással újabb vevőket szerezhetnek, a Gallicoop termékei Európa minden országában megtalálhatóak Angliától Szerbiáig – mondta. Közölte, a vállalat célja további exportpiacok kiépítése.
MTI