Jámbor László az Országos Vadászkamara az új elnöke

 Soproni siker született az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Tatán rendezett cikluszáró, azaz tisztújító küldöttközgyűlésén. Dr. Jámbor László, a soproni Taeg Zrt. (Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.) vezérigazgatója egyedüli jelöltként, 154 igen szavazattal nyerte el az elnöki pozíciót. Mindössze hárman voksoltak ellene.

– Pályafutásom nagy kihívását jelenti az elnöki tisztség. Inspirál, hogy a szakmában kulcsfontosságú négy év következik – nyilatkozta Jámbor László a Kisalföldnek.

– Új vadászati törvény fogja szabályozni a vadgazdálkodást és a vadászatot egyaránt. Mindebben az ágazat többségi akaratának kell érvényesülnie. E szándék érdekében az Országos Magyar Vadászkamarának (OMVK) és az Országos Magyar Vadászati Védegyletnek (OMVV) szinte egy érdekvédelmi szervezetként szükséges működnie.

Dr. Jámbor László két cikluson át is a Győr-Moson-Sopron megyei vadászkamara elnöke volt. Ilyen posztot tölt be a Sopron Tájegységi Vadászszövetségnél is. Négy éve az országos vadászati védegylet alelnökévé választották, részese lehetett annak a szakmai munkának, amely a hazai vadgazdálkodás feltételrendszerét javította. Mint a vadászati védegylet alelnöke dr. Semjén Zsolt védegyleti elnökkel dolgozott éveken át.

– A vadgazdálkodás legfontosabb szereplőinek a hivatásos vadászokat tekintem, ők kötelezően tagjai a kamarának. Feladatom az ő munka- és életkörülményeik javítása, megbecsülésük emelése – fogalmazott dr. Jámbor László.

Forrás:
www.kisalfold.hu