A MIRELITE ismét bekerült a legkiválóbb márkák szűk csoportjába

A fogyasztók és a szakemberek döntése alapján Superbrands 2014 díjas a 100%-ban magyar MIRELITE márka

A Superbrands díjakat idén tizedik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország 23 főből álló Szakértői Bizottsága, amely 2013 után a MIRELITE márkát ismét érdemesnek találta a Superbrands védjegy viselésére.

A bizottság értékelése 2014-ben is kiegészült a GfK Piackutató Intézet által a fogyasztók körében végzett országosan reprezentatív online márkaismertség és kedveltség kutatással.

 „A fogyasztók ítélete és a neves szakemberekből álló zsűri által adományozott Superbrands 2014 védjegy komoly elismerés a MIRELITE márka és a MIRELITE MIRSA Zrt. életében” – mondta Dr. Losó Adrienn igazgató. Kiemelte e mellett, hogy” ez az elismerés is visszaigazolja számunkra, hogy érdemes volt megmenteni 2010-ben a MIRELITE márkát, mely hazánk csúcsteljesítményeként a világon másodikként lépett a gyorsfagyasztó iparág színpadára. A MIRELITE mind a mai napig a fogyasztók széles rétegei számára nyújtja gyorsfagyasztott termékei kínálta kényelmet, az egész évben rendelkezésre álló egészséges zöldségeket és gyümölcsöket, valamint a közkedvelt eredeti MIRELITE receptúra alapján készült tésztás, húsos és félkész ételeket.

MIRELITE márkatörténet

A “MIRELITE” egy teljes mértékben magyar márka és eredetileg a Mezőgazdasági Ipari Részvénytársaság Elite Terméke elnevezés kezdőbetűiből állt össze mozaikszóvá. A MIRELITE márkát 1945-ben hozták létre, azután a később tröszt szinten szervezett iparágban lett “közkincs” az országban. A MIRELITE az amerikai Birds Eye után a világon a 2. legrégebbi gyorsfagyasztott márka.

A MIRELITE márka termékeit 1963-tól a megalakuló Országos Hűtőipari Vállalat, 1976-tól Magyar Hűtőipari Vállalat állította elő. 1988-ban Az önállóvá vált vállalatok mindegyike felvette kezdetben a MIRELITE nevet, melyet a későbbiekben elhagytak, majd önálló márkaépítésbe kezdtek. 1993-ban az önállóvá váló gyárak közül jogilag a csepeli gyár vitte tovább a MIRELITE márkanevet. 2010-ben a márkát – megmentve a felszámolástól – megvásárolta a 100 %-ban hazai, családi tulajdonban levő Mirsa Pest megyei Hűtőipari Zrt., mely ettől fogva MIRELITE MIRSA Zrt. néven működik. További információért látogasson el a www.mirelitemirsa.hu címre.