Az Innofor-Invest Kft. Európai Uniós forrásból, 62,155 millió forint támogatással egy automatikus biztonsági és vagyonvédelmi rendszert GAS (Geo Alarming System) fejlesztett ki.

Az ömlesztett áruk eltulajdonítása napjainkban komoly problémát jelent a raktárak számára: a hagyományosnak nevezett védelmi technikák (helyszíni vagyonőr, kamerás megfigyelés, mozgásérzékelők) használata mellett évi több százezer tonna kárról beszélhetünk.

Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult GAS rendszer erre a problémára ad választ: speciálisan a nagy ömlesztett árut tároló raktárak készletének megvédésére szolgál, legyen szó akár szemes terményről vagy zsákolt aprószemes áruról. A rendszer újdonsága, hogy automatikus, központi felügyelettel ellátott, de humánerőt mégsem igényel.

A termék közé helyezett, megbonthatatlan és törésbiztos tokban lévő rádiófrekvenciás szenzorok folyamatosan érzékelik az áru elmozdítását, valamint mennyiségének változását, és szükség esetén azonnal értesítik a központi felügyeleti egységet.

A rendszer komoly előnye, hogy megoldást jelenthet a téves riasztások (pl. madarak, macskák mozgása által beindított detektorok) elkerülésére is. A különleges, 3g-s (háromdimenziós giroszkópos) technológiának köszönhetően a rendszer kijátszása emberi beavatkozással lehetetlen, lopás esetén pedig azonnal értesíti a tulajdonost, a helyszín pontos megjelölésével.

A külső szemlélő számára észrevétlen megfigyelés kedvezőtlen körülmények (por, nedvesség) között is teljes védelmet nyújt.