Újdonság az Amazone-tól: összecsukható 4 m-es Cirrus mulcsvetőgép

A Cirrus 4003-2 és 4003-2C típusokkal az Amazone két további felhajtható gerendelyes munkagéppel egészítette ki a vontatott Cirrus vetőkombinációs sorozatát. Munkaszélességük 4 m, szállítási szélességük 3 m, a vetőmagtartály méreté-ben azonban különböznek. A Cirrus 4003-2 típus egy 3600 literes tartállyal rendelkezik, míg a 4003-2C jelzésű Cirrust 4000 literes osztott nyomótartállyal szereltük fel. Ez a tartály 60:40 % arányban osztott, és így az egy fajta vető-mag kijuttatása helyett két alternatív megoldást kínál: a Single-Shoot eljárásban vagy két különböző vetőmag vagy vetőmag és műtrágya egyidejűleg juttatható ki.

A mátrix-abroncsoknak köszönhetően mindkét munkagéppel feltöltött tartály esetén is 40 km/h sebességgel lehet haladni. Így nem csak gyors a haladás, hanem biztonságosan és a törvényes előírásoknak megfelelően közlekedhetünk a közúton.

A szántóföldi művelés szempontjából is kínálnak előnyöket a mátrix-abroncsok. A talaj sávos visszatömörítése mellett a speciális profiljuknak köszönhetően nagy mennyiségű finom földet hoznak létre. Mindkét jellemző nagyon pozitív hatású a mag optimális keléséhez. Ezzel egyidőben a 880 mm méretű mátrix-abroncsoknak nagyon jó a saját gördülésük.