A CLAAS a digitális jövőbe invesztál és lefektette az új elektronikai fejlesztési központja alapkövét a dél-alsó-szászországi Dissenben.

„Az információs és kommunikációs technológiák meghatározó szerepet töltenek be a CLAAS jövőjében. A helyszín gondos kiválasztása után nagyon örülünk, hogy most a tényleges építkezés is elkezdődött.“, mondja Thomas Böck, aki a technológiáért és rendszerekért felel a CLAAS vállalatcsoport vezetésében.

A nemzetközi mezőgazdasági vállalat kétszámjegyű milliós összeget fektet be Dél-Alsó Szászországban. Az építési munkálatok mintegy 5 hektáros földterületen közvetlenül a disseni autópálya-kijáratnál a következő év folyamán fejeződnek be. A házigazda a CLAAS E-Systems lesz az új fejlesztési központban. A CLAAS 2014-ben a saját elektronikai szakértelmét az új leányvállalatába csoportosította. Több mint 150 alkalmazott fejleszt vezérlő készülékeket, elektronikai technikákat, terminálokat, kamera rendszereket, műholdas jellel működő automatikus kormányzási rendszereket, és sok más megoldást a növekvő digitális hálózatú mezőgazdaság számára. A CLAAS E-Systems munkatársai különböző CLAAS leányvállalatokból érkeztek: Güterslohból, Harsewinkelből, Bad Salgauból, Paderbornból, valamint Dániából.

A CLAAS már 1998-ban megszerezte az egyik vezető mezőgazdasági szoftver céget és sikeresen integrálta a vállalatba. Azóta Güterslohban EASY márkanév alatt kínálnak hatékonyságnövelő technológiákat. A CLAAS egyik vezető szállítója lett a precíziós gazdálkodás terén kínált megoldásoknak és számos díjat nyert a különböző fejlesztéseivel.