Az agrárkormányzat és a szakmaközi szervezet valóban szívén viseli a sertéságazat ügyét. Hogy csak néhányat említsünk, az elmúlt években a sertéságazat fejlesztésére kormányzati stratégia készült, megtörtént az élősertés és a félsertés, valamint a tőkehúsok áfájának mérséklése, sikeresen bevezették az ágazatban a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegyet. Az érintett szereplők ma mégis jogosan csüggedtek, hiszen a hazai sertéstermelést és -értékesítést még nem sikerült felfuttatni” – ezekkel a gondolatokkal vezette fel honlapján a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) azt az augusztus 25-én megszervezett ágazati csúcstalálkozót, amelyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara KKV szakmai osztályával és a kis- és középvállalkozásokat felkaroló gazdasági klubbal, a KKVHáz Zrt.-vel közösen rendezett.

tovább

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn