Számos jól tárolható almafajtát ismerünk ma már, ahhoz azonban, hogy a téli alma kitartson tavaszig, nem mindegy, mikor szedjük le és hogyan tároljuk a gyümölcsöt. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte az almatárolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Amíg a nyári almák szedési és fogyasztási ideje egybeesik, addig a késői érésű – különösen a
téli – fajtáknál két különböző érettségi időt, szedésit és fogyasztásit különböztetünk meg. Az érési időkben különösen a téli almák esetében van jelentős eltérés. Az alma utóérő gyümölcs. A megfelelő időben szedett téli alma jól tárolható és a tárolás során érik be és válik igazán ízletes, élvezhető gyümölccsé: megváltozik az alapszíne, puhább és édesebb lesz a húsa.

tovább

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn