Az evergreen azt jelenti: örökzöld. A Syngenta egy kis – lefordíthatatlan – nyelvi leleménnyel „overgreen”-nek nevezte el új zöldpaprika fajtáját.

A cég beszámolója szerint az új paprikafajta az olyan egészségtudatos fogyasztók kedvét keresi, akik a tápanyagokban gazdagabb zöldségeket részesítik előnyben. Az Overgreen paprikát több év alatt a hagyományos nemesítés módszereivel hozták létre: kiválasztották a paprika kívánatos tulajdonságait és a nemesítés során ezekre a tulajdonságokra szelektálták az utódokat, amíg a tulajdonságok stabilan nem öröklődtek.

Az eredmény olyan paprika lett, amely tovább tartja eredeti, sötétzöld színét, és amely az egyéb fajtáknál kissé ropogósabb. Így színe és egyedi textúrája révén az ételek sajátos ízesítésére szolgálhat. Ugyanakkor a termelők számára is számos előnyt ígér az Overgreen paprika. Egyrészt erős felszíni szövete jobb védelmet biztosít a nap erős sugárzásával szemben, másrészt tovább őrzi meg friss zöld színét. Így a gazdáknak több idejük marad a termés betakarítására anélkül, hogy az túléretté válna.

tovább