A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztató fórumsorozatot szervez fiatal gazdák számára novemberben és decemberben. Az eseményekre november 25-ig lehet jelentkezni.

Magyarország kormánya célul tűzte ki a fiatal gazdálkodók speciális eszközökkel történő, komplex támogatását, amelynek legfontosabb eleme a fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatása. Az ehhez kapcsolódó pályázati felhívás hamarosan megjelenik, közel 38 milliárd forintos keretösszeggel.

Ennek keretében 40 ezer eurónak megfelelő forintösszegű, vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek azok a 18-40 év közötti fiatal gazdálkodók, akik vállalják, hogy a projektjük megvalósításával hozzájárulnak a vidék népességmegtartó képességének növeléséhez és a mezőgazdasági tevékenység hosszú távú megtartásához egy saját, mezőgazdasági tevékenységet legfeljebb egy éve végző vállalkozással. Feltétel, hogy formailag ezt egyéni vállalkozóként vagy cégtulajdonosként tegyék, és a vállalkozásnak kizárólagos tulajdonosai és egyben vezetői legyenek. A rendelkezésre álló forrás előreláthatólag mintegy 3 ezer projekt támogatására ad lehetőséget.

A támogatási feltételek megismertetése céljából a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Fiatal Gazda pályázati tájékoztató – Hogyan kezdjünk neki az üzleti terv készítésének?” elnevezésű fórumsorozatot szervez öt vidéki városban, ahova a kiírásnak megfelelően elsősorban a 40 év alatti fiatal gazdálkodókat várják. A rendezvénysorozat célja, hogy a fiatal gazdák részletes információkat kapjanak a pályázati lehetőségeikről, a délutáni műhelymunka résztvevői pedig megismerkedhetnek az üzleti tervezés folyamatával is.

tovább