Ismét nyertesnek gratulálhattunk


20 éves születésnapi nyereményjátékunk havi főnyereményét az Euralis Kft. ajánlotta fel, amit a Sárbogárdon élő Fischer István gazdálkodó vehetett át.

Fontos lépést tartani a mezőgazdaság fejlődésével

Fischer Istvánnak otthonában gratuláltunk a nyereményhez, aki elmondta, hogy 1996-ban kezdtek szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozni főállású munkájuk mellett, a szövetkezeti földterületi részarány-tulajdon kiadásából szerzett 13 hektár területen.

Habár Fischer István nem agrárterületen végzett, szüleinek köszönhetően nagyon megszerette a mezőgazdasági munkát: a kezdetekben agrármérnök ismerősei összefogásával rendszeresen szervezett szakmai előadásokon, termékbemutatókon szerzett számos hasznos információt a szántóföldi növénytermesztésről. Később különféle mezőgazdasági tanfolyamokat is elvégzett a ma már nyugdíjas gazdálkodó, s a mai napig fontosnak tartja a mezőgazdaság területén fellelhető új ismeretek megszerzését, többek között a szaksajtón keresztül.

Jelenleg 20 hektár területen gazdálkodnak, ahol a vetésforgóban a kukorica, napraforgó, búza és az árpa is megtalálható.

A terület nagyságához megfelelő erőgéppel és a hozzá kapcsolható munkagépekkel, valamint szállítóeszközzel is rendelkezik a gazdaság, a betakarítást és a kapás növények vetését azonban bérmunkában végeztetik, mivel egy kombájn fenntartása gazdaságtalan lenne számukra.

Fischer István nagyon örül, hogy megnyerte az EURALIS új, ES FARADAY kukorica vetőmagját, amit az idei évben összehasonlíthatnak a korábban termesztett kukoricával, azonos termesztési technológia mellett.

tovább