Holnap kezdődik az ország legnagyobb agrárexpója

Szerdán kezdődik az ország legnagyobb agrárexpója, az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva. Már megérkezett a közel 100 kiállító, akik a hazai agrárgépszektor teljes kínálatát, mintegy 300 gépet mutatnak be az érdeklődőknek. A MEGFOSZ és a NAK által közösen szervezett rendezvény különlegessége, hogy a legújabb agrártechnológiákat és gépcsodákat idén bárki szabadon kipróbálhatja működés közben is.

Az ország legnagyobb, interaktív agrárfesztiválja közel 50 focipályányi területen épül: itt vonultatják fel az összesen 500 tonnányi, közel egy milliárd forint összértékű agrárgépeket, melyeket ilyen számban most először mutatnak be szántóföldi környezetben. A növénybemutatókhoz már hónapokkal korábban elvetették a magokat a demoparcellákban, és a rendezvény központi programja, a permetezési bemutató próbapályáin is az utolsó simításokat végzik a szervezők.

A rendezvény egyszerre szakmai és családi program: amíg a gazdáknak agrárkonferenciát szerveznek, addig a nagyközönségnek Big Foot bemutatóval és agárversennyel készülnek. Az esemény első napján fellép a népszerű humorista, TraBarna is, egy egyedi, agrár témájú műsorral.