Középpontban a szakember-utánpótlás

Együttműködési keret-megállapodást kötött a Szent István Egyetem (SZIE) és a ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft. (Continental) 2017. december 6-án, Gödöllőn. A keret-megállapodás célja, hogy segítsék az Egyetemen tanulmányokat folytató hallgatók elméleti és gyakorlati képzését, valamint későbbi sikeres elhelyezkedésüket.

A megállapodásban a Continental lehetőséget kíván biztosítani a Szent István Egyetem hallgatói számára, hogy az elméleti képzéssel párhuzamosan gyakorlati tapasztalatokat is szerezzenek a vállalatnál, továbbá duális és kooperatív képzés elindítását is tervezik.

Dr. Tőzsér János, a SZIE rektora hangsúlyozta, az Egyetem továbbra is elkötelezett a szakemberek utánpótlásának biztosításában és a jövőben folytatják azokat az intézkedéseket, amelyekkel az Egyetemen folyó oktatást még magasabb szakmai szintre kívánják emelni. Ilyen intézkedésekhez tartozik a szakmérnöki képzések indítása – tájékoztatott a rektor.

Magyar László, a Continental cégcsoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. gyárigazgatója arról is beszélt, hogy a Continental, mint technológiai vállalat, szerepetvállal a jelen és a jövő tehetségeinek gyakorlati képzésében, ezáltal is hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez Magyarországon. Egyúttal lehetőséget teremtünk a legjobb szakembereknek arra, hogy az ötleteikkel együtt alakítsuk a közös jövőnket nálunk, a Continental csapatában – hangsúlyozta a gyárigazgató.

Magyar Ferenc, a SZIE kancellárja beszédében kiemelte, elengedhetetlen a magas és gyakorlatorientált tudással rendelkező szakemberek foglakoztatása és képzése. A jelenlegi megállapodással egy szorosabb és hatékonyabb együttműködési kapcsolat alakul ki a két fél között, amelynek eredményeként a hallgatók nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni tanulmányaik végeztével – tette hozzá az Egyetem kancellárja.

A dokumentumban az Egyetem többek között vállalja, hogy tájékoztatja a hallgatóit a Continental társaságnál felmerülő szakember-utánpótlási lehetőségekről, illetve szakmai eseményekről, rendezvényekről és versenyekről. A vállalat által létrehozott Continental ösztöndíjra mind az önköltséges, mind az állami támogatásban részesülő hallgatók pályázhatnak a szemeszterenként közzétett pályázati felhívásban foglaltak szerint.