Az 36. AGROmashEXPO és 8. AgrárgépShow mezőgép kiállításon ünnepélyes keretek között adták át „Az év magyar mezőgépe 2018” díjat, amelyet a hazai mezőgépipar termékfejlesztési eredményeinek szakmai és erkölcsi elismerésére, innovációs tevékenységük ösztönzésére, valamint a piaci elismertségük növelése céljából alapított a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a mezőgazdasági szaklapokat kiadó Magyar Mezőgazdaság Kft.

Sikeres évet tudhatnak maguk mögött a magyarországi mezőgépgyárak, fejlesztőmunkájukat igazolja számos olyan gépújdonság, amelyek nemcsak korábbi termékek továbbfejlesztett változatai, hanem igazi innovációs munkát reprezentáló új konstrukciók is.

Ezúttal több mint 30 hazai vállalat termékeit tekintette meg a szakzsűri. A legjobb hazai fejlesztésű és gyártású mezőgép hatodik alkalommal történő kiválasztása nem volt egyszerű feladat ,a zsűritagok csak hosszas, részletes értékelés alapján döntöttek a győztesről.

Öt kiállított termékre irányult a végső figyelem, köztük az AJG Agrogép Kft. DETK-8000 tartálykocsijára és a Farmgép Kft. Hazai Termékfejlesztési Nagydíjas Kertitox Revolution vontatott permetezőgépére is. Ezek mellett harmadik helyre sorolták a Sokoró Kft. SMK Mulcsmester szántóföldi kultivátorát és második lett a McHale Hungária Kft. R 68-78 tipusjelű vontatott rendsodrója.
„Az év magyar mezőgépe 2018” elismerést pedig a törökszentmiklósi CLAAS Hungária Kft. globális forgalmazású Corio Conspeed kukoricacső-törőadapter családjának 8-75 FC tipusú, 8-soros modellje érdemelte ki. Az oklevelet és az ezzel járó díjat Csanádi Tamás, a CLAAS Hungária Kft. kutatásfejlesztési vezetője vette át dr.Kerényi Györgytől, a GTE Mezőgépipari Szakosztályának elnökétől és Horváth Rolandtól, a Magyar Mezőgazdaság Kft. marketingvezetőjétől a kiállítás fórumszínpadán.

A felkeresett cégek közül többen is jelezték, hogy komoly fejlesztéseken dolgoznak, amelyek eredményei a következő AGROmashEXPO-n lesznek majd láthatók.