Napra pontosan tervezhető bevételek

A halasztott fizetéssel történő értékesítés, illetve az utólag folyósított támogatások előfinanszírozása a modern gazdaság velejárója és a versenyképesség egyik fő hordozója. OTP Zöld kártya – Támogatás Faktoring konstrukció gyors, egyszerű és kiszámítható lehetőség, legyen szó többletforrásról, vagy folyamatos finanszírozásról.

Az 1950-es években az Egyesült Államokban indult útjára a faktorállás, majd elterjedt Európában is. A rendszerváltást követően Kelet-Európában is megjelentek a faktorcégek, de Magyarországon a szolgáltatás csak a 90-es évek végén indult jelentős fejlődésnek. Manapság a faktoring egyre inkább a KKV (alternatív) finanszírozási formájának számít, pedig hét éve még alig vették igénybe.

Az OTP Zöld kártya – Támogatás Faktoring konstrukciói jó megoldást jelenthetnek az egyes, utólag folyósított, a Magyar Államkincstártól igényelt mezőgazdasági támogatások előfinanszírozására.

A konstrukcióval immáron 29 féle támogatási jogcím előfinanszírozható. Újdonság, hogy az idei mellett, a 6 fő típusra (SAPS, zöldítés, AKG, fiatal mezőgazdasági termelők támogatása, Natura 2000 gyepterületek kompenzációs kifizetései, Természeti Hátránnyal Érintett Terület kompenzációs kifizetései) egyszerre, a következő év támogatásának összegét is igényelheti. Ezzel a lehetőséggel tehát két évi támogatás válik előfinanszírozhatóvá.

A konstrukció olyan őstermelők, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók és társas vállalkozások számára nyújt segítséget, amelyek rendszeres mezőgazdasági támogatásokra jogosultak és gyors, egyszerű, kiszámítható finanszírozáshoz szeretnének jutni.