Malagrow sajtótájékoztató az AGROmashEXPO-n

Hozamnövekedés és környezettudatosság

A Malagrow Kft. január végén, az AgromashExpo-n tartott sajtótájékoztatót, ahol Malatinszki György, a cég ügyvezető igazgatója a legújabb termékekkel és kezdeményezésekkel vezette be a szakmai előadókat. A Malagrow Kft. 20 évvel ezelőtt indult családi vállalkozásként, s mára több mint 30 főt foglalkoztató vállalattá vált. A céget Malatinszki György kezdte építeni, amihez tanulmányaik befejeztével testvérei is csatlakoztak, amit a mai napig hárman vezetnek.

A vállalat másik üzletága a Hulladékgazdálkodás, ami komoly piaci szereplőként a szelektív hulladékkezelés területén nyújt kimagasló eredményeket: különféle hulladéktömörítő és kezelő gépeket forgalmaznak és szervizeznek, de számos más területen is kínálnak innovatív megoldásokat.

A Malagrow Kft. évek óta próbálja a két üzletágat valamilyen formában összekapcsolni, amire az idén elinduló egyik programjuk lesz az első lépés.

A hulladékkezelés nem egy egyszerű dolog, nagyon sok engedély szükséges hozzá, s rengeteg adminisztrációval jár: a cég ez irányú tapasztalatait, szaktudását kihasználva mer belefogni az új kezdeményezésbe A sajtótájékoztató főbb üzenetei is ezen a szakmai megalapozottságon nyugszanak, aminek eredményeként egy hozamnövekedésre optimalizált termék és egy környezettudatos jutalomprogram is bemutatásra került.

Komplexebb gondolkodás és megoldás szükséges a növekvő élelmiszermennyiség kielégítésére

PremWarrior, a Valagro cégcsoport globális értékesítési igazgatója a globális biostimulátor trendek piaci kihívásait, általános piaci trendjeit ismertette, aki nevéhez többmint 70 szakmai publikáció, 30 darab lezárt mezőgazdasági készítménnyel kapcsolatos szabadalom kötődik. Prem szakmai múltja és előző munkahelyének köszönhetően rendkívül eredményorientált üzleti szemléletet vitt a cégbe, ami talán a Bill Gates-el való közös munkának is köszönhető. Elődadásában felhívta a figyelmet arra a paradoxonra, hogy a föld népesedése rohamosan nő, ugyanakkor a föld agrártermelésének üteme inkább lassul. Ahhoz, hogy ennek a kihívásnak megfeleljünk, óriási beruházások szükségesek. A konvencionális mezőgazdasági megoldások (vetőmag+növényvédőszerek+NPK műtrágyák) további növelésével nem elérhető a kívánt cél, komplexebb gondolkodás és megoldás szükséges, amiben nem elég csak egy-egy termék. Bemutatta továbbá, hogy egy valódi biostimulátor előállítása ma mennyi munka, idő és pénz. Ebben a Valagro missziója, víziója és értékei, hogy a világ élelmezése sem tisztán természetes úton, sem tisztán kemikáliákkal nem megvalósítható, hiszen az élő környezet fenntarthatósága elengedhetetlen. A Valagro olyan köztes, harmadik útban hisz, ahol a különböző tudományágak együttműködéséből olyan egészen új megoldás születik, ami a természet igényeit is figyelembe veszi.

YieldON – a hozamfokozó szántóföldi biostimulátor

Balogh Ernő, a Malagrow Kft. technológiai fejlesztő munkatársa egy, a világon egyedülálló kutatási-termékfejlesztési platform útján mutatatta be legújabb termékük, a YieldON, szántóföldre specializált biostimulátor működését. Ki ne szeretne szignifikáns hozamnövekedést elérni? A YieldON különböző növényélettani folyamatok szabályozásával növeli a tápanyagok felvételét, szállítását, a sejtosztódás intenzitását, valamint segíti az olajsav-bioszintézist és a transzport folyamatokat: ennek köszönhetően szignifikánsan emelkednek a hozamok, valamint javulnak a szemek beltartalmi értékei. Bizonyítja ezt az a számos Magyarországon elvégzett kísérleti eredmény is, amit a YieldON-nal kapcsolatban, az utóbbi években kisparcellán és üzemi körülmények között végzett közösen a Malagrow Kft. a Valagro-val.

Környezettudatos program a Malagrow-tól

Erdélyi Krisztina, a Malagrow Kft. marketing vezetője egy ígéretes és környezettudatos program koncepcióját ismertette, amit az idei év során indít el a vállalatuk. A lombtrágya piacon évek óta fennálló problémára ad választ a program, amiben a gazdák nem tudnak mit kezdeni a felhalmozódott, üres csomagolóanyagokkal. Lényege, hogy a Valagro készítményeket használó termelőknek lehetőségük lesz a felhasznált készítmények üres csomagolóanyagait leadni az ország több pontján működő átvételi pontokon annak érdekében, hogy ezek szakszerű és környezetkímélő módon kerüljenek megsemmisítésre, illetve újrahasznosításra. Az összegyűjtött és leadott üres Valagro-s csomagolóanyagok után „jutalmat” is kapnak a termelők, amivel a környezetvédelemben és hulladékgazdálkodásban elhivatott Malagrow Kft. díjazza a környezettudatos gazdálkodókat. A szorgalmas gazdák vásárlási utalványt kapnak, amit későbbi vásárlásuk alkalmával vehetnek igénybe. A program pontos részletei hamarosan megtalálhatóak lesznek a www.malagrow.hu oldalon.