Nagy érdeklődés mutatkozott a 25. FeHoVa iránt

Magyarország, és ma már az egész kelet-közép-európai régió legjelentősebb vadászati, fegyver- és horgászrendezvényén 10 ország 310 kiállítójára csaknem 55 ezren voltak kíváncsiak. A kiállításhoz kapcsolódó szakmai programok résztvevői a vadászat, a vadgazdálkodás és a horgászat aktuális kérdései mellett megvitatták a közelgő budapesti Vadászati Világkiállítás előkészületeivel kapcsolatos teendőket is.

A jubileumi FeHoVa-n résztvevő kiállítók 30 ezer négyzetméteren mutatták be a legújabb horgász- és vadászeszközöket és módszereket. A kiállítók a szokásosnál is igényesebb standokkal és magas színvonalú kínálattal jelentkeztek.

A kiállítás szakmai programjai közül kiemelkedett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara konferenciája „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” címmel, ahol az előadók a legégetőbb kérdések között megvitatták az afrikai sertéspestissel kapcsolatos hazai állategészségügyi intézkedéseket és az erdei vadkár felmérésének módjait. Nagy érdeklődés kísérte a CIC (Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács) trófeabírálati bemutatóját is.

Az idei FeHoVa a hagyományos programok mellett számos újdonságot kínált a látogatóknak. Sokan keresték fel a „A Vajdahunyad várának titkai” című kiállítást, ahol a múzeum rejtett kincseit mutatták be, valamint Széchenyi Zsigmond barátjának, Windisch-Grätz hercegnek a trófeagyűjteményét, „Álmaim vadászháza” címmel.

Hatalmas siker volt a Hungexpo területén először megrendezett profi favágóverseny és bemutató (a STIHL szervezésében). Idén is sikeresek voltak az évek óta megszokott programok, mint a VII. FeHoVa kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokság, a vadászkürt fesztivál, számos trófeakiállítás, madaras és kutyás bemutatók. A kiállítás díszvendége ezúttal Románia volt. Nagy sikerrel mutatkoztak be keleti szomszédunk vadász- és kiránduló területei, díjnyertes trófeái.

A G pavilonban sokan voltak kíváncsiak a Jubileumi FeHoVa Horgászverseny legjobb képeiből válogatott fotókiállításra. Ugyancsak itt hirdették ki a 2017-es FeHoVa-n útjára indított horgászverseny eredményét. A horgász pavilon fő látványossága az „Óriások bemutatója” volt. Az immár hagyományos hatalmas akváriumban ezúttal egy, a kiállítással egyidős, 60 kg-os, 200 cm-es kapitális harcsa és több óriás ponty várta a látogatókat.
A horgászok számára fontos bejelentést tett a kiállításon Nyitray Zsolt stratégai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott. A kormány online kérdőívben várja a horgászok véleményét az őket és a horgászatot érintő elképzelésekről, javaslatokról. A miniszterelnöki megbízott beszélt a több mint 400 ezer tagot számláló Magyar Országos Horgász Szövetséggel (MOHOSZ) közösen elért sikereiről is: ezek között említette például az új halgazdálkodási törvényt, és megjegyezte, hogy a közös munka és az együttgondolkodás teremtett alapot a párbeszéd folytatására.

Forrás: Hungexpo