Rangos elismerésben részesült az MKB Bank és a MEGFOSZ közös mezőgazdasági pályaorientációs programja

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2013-ban alapította Szakképzési díját. Az évente három kategóriában – Motiváció; Kooperáció; Innováció – átadásra kerülő szakképzési díj azokat a kiemelkedő projekteket és kezdeményezéseket méltatja, melyek jelentős mértékben és példaértékű módon segítik elő a gyakorlatorientált szakképzést Magyarországon.

Az idei évben „Motiváció” kategóriában a MEGFOSZ is pályázott az MKB Bank támogatásával és szakmai együttműködésével zajló „Legyél Te is mezőgépész!” programmal és a „MezőgépÉSZek” játékával.

A több éve zajló program sikerét, a program működését biztosító összefogást és a kimagasló eredményeket 2018. március 8-án a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kategórián kívüli különdíjban részesítette, a díjat a MEGFOSZ részéről Harsányi Zsolt elnök és Viczián Ágnes a program koordinátora vette át. 
A „Legyél Te is mezőgépész!” program keretében 27 pályaorientációs napon 5000 diák ismerkedhetett meg a lehetőségekkel, tizenkilenc magyarországi szakiskola több mint 1000 diák hallgatta végig a prezentációs előadásokat.

A „MezőgépÉSZek” játék döntőjére az ország 22 középiskolájából 38 csapat, 200 diákkal nevezett. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy a verseny Facebook csoportjának 17 ezres követőtábora 28 ezresre nőtt, és közel ötszázan buzdították a helyszínen a csapatokat.

Bakonyi András, MKB Bank, Vállalat és Treasury vezérigazgató helyettes:

Az MKB Bank vállalati üzletágának részeként 2017-ben létrehozott MKB Agrárpartner központ a mezőgazdaságot ismerő és értő pénzügyi partnerként támogatja az agrárvállalkozások létrejöttét és működését. Azon túl, hogy üzleti partnerséget biztosítunk a mezőgazdasági vállalkozásoknak, felelősséget is érzünk a magyar agrárium jövőjéért, ezért is támogatjuk a MEGFOSZ pályaorientációs programját. Hisszük, hogy a vállalatok és az iskolák együttműködésén alapuló szakképzési rendszer lehetőségeket és előnyöket nyújt a fiataloknak, a vállalatoknak és ezen keresztül a társadalom és a magyar gazdaság egészének.