Több agrárcég is található az innovációs díjazottak között

A Magyar Innovációs Szövetség 1991. évi közgyűlése határozott az innovációs nagydíj megalapításáról. Az évente egyszer kiadott elismerést az a Magyarországon bejegyzett társaság kaphatja, amely a díjátadást megelőző évben nagy jelentőségű innovációt valósított meg, és ennek révén kiemelkedő hasznot ért el. Az eddigi huszonöt pályázati felhívásra összesen beérkezett 1157 pályaműből 1015 volt megvalósult, sikeres innováció, és ezek közül 194 kapott különböző innovációs díjat.

A 2017. évi teljesítményért több agrárcég is kapott díjat. Az Agrár Innovációs Díjat a Kite Zrt. kapta az időjárás-független trágyázási rendszer megvalósításáért.

A Környezetvédelmi Innovációs Díjat a Gremon Systems nyerte el a növény súlymérésén alapuló, aktivitásukat valós időben mutató döntéstámogató rendszer kidolgozásáért.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának Innovációs Díjában a Kőröstej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. részesült idén gyártás- és csomagolástechnológiában innovatív készítményekért és a nemzetközi piacon elért sikerekért.

A bíráló bizottság kiemelt elismerést ítélt meg az Agrova Kft.-nek és a Phylazonit Kft.-nek a termőtalaj állapotát javító technológiáért.

Forrás: www.innovacio.hu / NAK